Kosten

Wie voor 1 maart 2011 zijn of haar codicil invult, print en/of opslaat in het Nationaal Codicilregister betaalt daarvoor NIETS.

Voor hen die daarna een codicil registreren gelden onderstaande tarieven. 

 

Proef Codicil

U kunt met de wizzard-software van deze website ALTIJD GRATIS een proef codicil aanmaken en invullen. Uw proef codicil blijft gedurende 48 uur actief en word daarna automatisch vernietigd.

 

Invullen zonder opslag in register

U kunt het door u ingevulde proef-codicil ook printen, ondertekenen en zelf bewaren. Om de print-functie van het Codicil te activeren dient u via IDEAL eenmalig een bedrag van € 25 te betalen. Uw account blijft na de betaling nog 1 maand actief en wordt daarna automatisch vernietigd. Zo heeft u de tijd om nog na te denken over diverse onderwerpen die aan de orde komen. U kunt binnen die termijn een ingevuld codicil nog aanpassen, ook al is het geprint. Indien u uw Codicil daarna wilt wijzigen dient u de procedure te herhalen en bent u opnieuw de kosten verschuldigd.  

 

Invullen met opslag in register

U kunt het door u ingevulde proef Codicil  ook online in het Nationaal Register registreren en daarna onbeperkt wijzigen, uitgebreid met functies voor het opnemen van persoonlijke berichten (webcam of audio) en automatische kennisgeving aan nabestaanden van uw Codicil. Het langdurig opslaan en goed beschermen van de gegevens brengt kosten met zich mee. Om het Register reclame-vrij te houden wordt een eenmalig bedrag in rekening gebracht van € 25, aangevuld met € 2,50 per jaar. De eenmalige betaling vindt plaats via IDEAL, jaarlijkse betalingen door middel van automatische incasso. U kunt bij deze toepassing onbeperkt gebruik maken van de printfunctie.

 

Direct na overlijden

Nadat het bureau van het Register een overlijdensmelding heeft ontvangen en geverifieerd, ontvangt elke nabestaande die in uw Codicil is benoemd, de informatie uit het Codicil die uitsluitend voor hem of haar bestemd is. Na de overlijdensnotificatie wordt automatisch een condoleanceregister van de overledene aangemaakt voor de nabestaanden.

Het proces luistert zeer nauw. Hiervoor wordt, ongeacht het aantal benoemde nabestaanden en ongeacht de hoeveelheid informatie in het Codicil, een bedrag van € 50 in rekening gebracht aan degene die als vertrouwenspersoon-executeur is aangemerkt. Dit bedrag wordt uiteindelijk ten laste van de nalatenschap gebracht.  

 

 
‘Uw uitvaart
 tot in de puntjes
 geregeld’
Het Codicil register is meer dan
alleen orgaandonorschap.
clear
  Codicil verkennen
  Door op onderstaande knop te drukken maakt u een tijdelijk codicil aan waarmee u alle gegevens in kan vullen. Als u achteraf toch besluit om uw codicil op te slaan dan kunt u dit doen door op de link "Account" te drukken rechts bovenin de website. Na het invullen van al uw gegevens wordt het codicil opgeslagen en kunt u deze later weer terug zien.